Welkom op

Wie en wat zijn lichtwerkers?

 

Lichtwerkers worden meestal plots wakker en voelen zich ineens verbonden met deze term. Ze herinneren zich dat ze hierheen kwamen met een duidelijke missie. Ze herkennen deze Tijd ook als de Tijd waarin de Mens een Sprong zal maken. Overal ter wereld worden Lichtwerkers wakker, en sluiten zich bij elkaar aan. Niemand weet precies wat er moet gebeuren, en toch volgen ze precies wat hun missie inhoudt. Er is een sterke aantrekkingskracht naar het Goddelijke en intense drang om de Wereld te helpen.

Elke Lichtwerker wordt begeleid door de Hemelse Hiërarchie, ze worden bijgestaan met informatie, heling en Liefde om snel in hun Kracht te komen staan, en actief deel te nemen aan de Planetaire Ascensie.
Sommigen gaan zich richten op helingswerk, of op reinigingswerk, DNA herstelling, weer anderen op openbaren van wat nu verdoken ligt, en ophelderen van het Duistere ("het nog niet bewust gemaakte") .....
Andere Lichtwerkers worden bakens, Lichtzuilen, Rotsen in de Branding.

Iedere Lichtwerker heeft zo zijn specifieke hoedanigheid, zijn eigen stijl van Licht Werk. Daarom is ook de Term Lichtwerker zo verreikend. We overkoepelen alle werkmethodes en maken onszelf vrij van "vakjes" . Lichtwerkers hebben het vaak moeilijk zichzelf zo te noemen, maar éénmaal ze Thuis gevoeld hebben, de sfeer die het Lichtwerk met zich meebrengt, zal de dragende kracht van de naam met de missie in verworven, ervaren worden en het Werk versterkt. Heel je Familie in het LICHT staat je bij op je missie.

Iedereen is in essentie Lichtwerker, wanneer je bewust met je Licht gaat werken. Wanneer je bewust wil deelnemen aan het Verlichten van de Mensheid en deze Planeet. En hoe je werkt, is hoe God het via jou wil uitdrukken. Door gewoon Jezelf te ZIJN, ben je dus wat God uitdrukt.

 

 


Grainne:
Ik kreeg dit artikel in een prachtige forwardmail toegestuurd, afkomstig van een weblog en ik moest er even bij stil staan. Jammer ik weet niet wie het heeft geschreven. Wat houdt een lichtwerker in? Nauw voel ik me ermee verbonden en veel herkenningspunten zie ik van mezelf erin maar is dit wat ik ben. Onbewust heb ik me jaren afgevraagd wie ben ik, wat zoek ik, waar behoor ik toe? In welk vakje kan ik me neerzetten, in welk vakje kan ik me presenteren en in welk vakje kan ik het uitvoeren, later werd het naar behoren willen uitvoeren. Strevend naar de perfectie in hetgeen waarvan je denkt waar je goed in bent. Nooit gedacht dat ik ooit het vakje lichtwerker zou gaan bezetten. Net als iedereen heb ik meer van zulke vakjes. Je kan het ook ingewikkelde puzzelstukjes noemen waarvan de logica pas later op zijn plaats valt, bij anderen weer niet en nog zoekende, het woord onbewust is een betere woordkeuze. Heb ik ooit gezocht? Ik kan dat niet goed zeggen. Wat wel het geval is dat als zich iets vreemds of nieuws op mijn weg voordeed, ik dit wilde analiseren op het gebied wat mij aantrok of verdriet deed. Meer willen weten en hoe zit dit in elkaar! Religie, geloof, een gave...  als twintig jarige wist ik niet eens wat dat was maar zat de interesse er wel in.

Ga ik nog verder terug als klein meisje met lange blonde haren van een jaar of zes, zie ik de lieve oude buurvrouw van mijn oma voor me. Het is en blijft gegrifd in mijn bewustzijn. Haar gestalte achter de toen voor mij levensgrote heg die links in de achtertuin stond en daarboven vaak haar gezicht uitsteeg. Ze was oud en haar gezichtshuid had grote rode pigmentvlekken. Ik beschreef het als stokoud maar zo erg oud was ze nou ook niet.  Ik vond het niet mooi en had altijd met haar te doen maar haar vriendelijkheid, overwon die uiterlijke verschijning.

Met haar had ik te doen in de zin dat ik me in haar ging verplaatsen. Stel als ik zo oud ben, ik zou dit niet leuk vinden. Die gedachte wilde ik niet maar het kwam gewoon zogauw ik haar zag. Opeens gingen mijn gedachten uit naar de dood, wat is dat, niet werkelijk, één van niets en waar het vandaan kwam of hoe ik erop kwam, weet ik niet en nog steeds niet hoor! Zou ze nog lang leven en wat als ze dood zou gaan? Ieder moment was dit wanneer ik haar zag in de laatste dagen of hooguit een week. Plots werd het mij verteld. Ik had die voorgevoelens.... 

Een herinnering wat toen indruk op mij maakte en later veel meer mee te maken kreeg, indrukken en gevoelens. Eerst angst, bang voor de dood en niet weten wat dood is. Een normaal gegeven is dat je dit dan wegstopt maar ik was iemand die ging doorvragen, zo de angst wilde overwinnen en heb het overwonnen maar het heeft ontzettend lang geduurd. Een strijder die op het gevaar afgaat en telkens voor een andere missie staat om dingen te veroveren. Het is de Godin De Morgan, De Donkere Godin, strijdster van oorlog en dood, die me mijn missie kenbaar heeft gemaakt om de duisternis (het occulte) in al zijn facetten te ontleden om het licht te veroveren voor mezelf en anderen. Het is De Christus, waar ik eerst bang voor was door griezelige dogmatische ideeën van vroeger maar heeft mij wel via bovennatuurlijke wegen de weg geopend voor een ruimer bewustzijn op een pad die voor mij gaanbaar was. Hij was slimmer dan ik en ik tuimelde voor zijn charmes toen ik Hem beter leerde kennen en hem wilde leren kennen. En ik leerde hem kennen net als andere grote Meesters, Goden, Lichtwerkers of hoe je het maar noemen wilt. Ik was als puber erg sceptisch en het was eerst weten(schap) dan geloven, ervaringen die je wegstopt omdat je er niet mee weet om te gaan. Het heeft lang geduurd om het licht te zien. Zelfs toen ik wist dat er meer tussen hemel en aarde was en dingen ging onderzoeken en zich liet manifesteren, had ik nog steeds de mist voor ogen. Een bewustwording die zich als zaad uit de grond aan het murfelen was, algaande de steel met bladeren tot aan de knop toe. De opening van de knop werkt als een extase en de wereld is dan èèn en al licht. Stormen deren je niet en je hebt het grootse plezier als er onderweg letterlijk bliksem uitbarst wanneer de Dondergoden hun werk doen. Wanneer je thuiskomt trek je je natte kleren uit, je droogt je af, droge kleding aan en je geniet nog na in waar je doorheen bent gegaan. Je bent dan als het ware omgeven van licht wat je als verlichting kan noemen en dit ook door meditatie en trance kan verkrijgen.

Wat is het werken met licht? Je kan het symbolisch nemen, het licht dat "zicht" biedt: het licht in de duisternis, of licht als liefde. Letterlijk bestaat het astrale(geestelijke) uit licht en duisternis, kleur en trilling die je zelf schept en aanwezig is. Denk eens aan aura's, de meeste zien ze niet maar dit licht ontvouwt zich in verschillende kleuren en door iedereen anders gezien kan worden. De eerste drie lagen kunnen met het blote oog waargenomen worden maar de lagen die daarna komen weer niet, enkel door het derde oog. Heb je een heel breed veld van licht om je heen is wit het zuiverste wat er maar is maar als doorsneemens blijven we bij de kleuren, die zoals wij ze waarnemen, nog dof zijn in tegenoverstelling van astrale wezens of hoog verlichte meesters. Als voorbeeld noem ik de Christus.... zou je hem tegenkomen zou je hem door de zuiverste witte helderheid niet kunnen waarnemen. Stel hem als de zon voor en kijk eens naar de zon. Je zal meteen je blik er van afwenden. Ik hoop dat jullie begrijpen waar ik naar toe wil en wel dat o.a. met dit licht gewerkt wordt zoals ik dit ervaar. Een energievorm door kleur en trilling die bij een voorstelling zich verplaatst en verspreidt. Het licht van de zon en de maan bevat energierijk licht. Een kaarsje branden is ook met licht werken, zowel symbolisch als letterlijk. Er is zoveel licht om ons heen .... en je kan werkelijk alles en iedereen in het licht zetten met je gedachten en ontvangen!

 

Wie is Grainne nu?

Een moeder van 2 fantastische dochters en ben een trotse oma van 3 kleinkinderen, twee jongens en een meisje. Ik woon alleen. en ben zo druk met allerlei activiteiten: vrijwilligerswerk bij een moedercentrum waar ik pr-werkzaamheden doe en in de stuurgroep ben, bezig met projecten en zelf deel neem aan uiteenlopende cursussen en workshops.  Zowaar ik altijd gek met dieren ben geweest, lopen in huis wel een aantal viervoeters van me rond, mijn hond Kira, een aantal katten, en 2 Teddy Widders (konijnen), ook zij zijn mijn kinderen waar ik hartstikke dol mee ben. Mijn levensweg was geen gemakkelijke en ben op een punt gekomen dat ik er vrede mee heb gekregen, ook dit ging niet zomaar - ik heb het een plek kunnen geven en de kracht daardoor  om te doen wat ik het liefste wil doen. Dit is spiritualiteit en creativiteit in een rustige  omgeving met een doel waar ik anderen in kan bijstaan in dat wat ik kan geven en/of kan doorgeven. Verscheidene hobbies en interesses heb ik en ligt op verscheidene gebieden: natuur, dieren, fotografie, beeldbewerking, tekenen en schilderen, encoustic-art, schrijven en soms dichten en af en toe knutselen met wol, draad en textiel.

In spiritueel opzicht liggen mijn roots in oude natuuraspecten waarin het sjamanisme en hekserij centraal ligt, waarin ik tevens open sta voor andere spirituele (sub)culturen en groeperingen. Ik voel me verbonden met de keltische oude religie's maar ook de intuitieve en natuurlijke respektvolle benaderingen van de Noord-amerikaanse indianen, het is alsof ik een deel daarvan ben. Het gaat nog veel verder terug naar Atlantis of Lemurië wat vandaag de dag alle spirituele ziels-aspecten, geloven en tradities bij elkaar samen brengt om in deze bijzondere nieuwe tijd tot een eenheid te komen, ook de Galactica is daar een deel van.

Daaruit ontspruitte zich verscheidene bewustwordelijke interesses op het gebied van energetisch lichtwerk wat vooraf en verweven ging met paranormale manifestaties. Er is maar weinig wat ik niet gedaan heb: kaartlezen, astrologie, concrete- en praktische heling: bachbloesems, homeopathie, edelstenen, magnetisme en magnetiseren. Engelen kwamen op mijn padje, intuitief kanaliserend-schrijven en geleide meditaties en visualisaties, werken met natuurboodschappen. Shambhala MDH: werken met symbolen, engelen en opgevaren meesters en kristallen. Na een grote terugval kwam ik in aanraking met dolfijnen en creatieve therapie. Het liefst werk ik op mentaal-intuitief vlak met hetgeen wat op me afkomt. Na meer dan 30 jaar toch veel ervaring opgedaan en wijsheid vergaart waarin ik ontdekt heb dat het perspectief in wat voor onderdeel dan ook, blijft groeien.

Op 25 mei 2013 ging mijn wens in vervulling om me te laten inwijden in de Traditionele Hekserij. Ik hield me altijd terughoudend om in een coven te gaan en werkte veelal solitair vanwege de principiele eigenschappen er van. In 2008 ontmoette ik 2 heksen en bezocht ik regelmatig hun jaarfeesten. De eerste Samhain vergeet ik nooit. Het was hetzelfde gevoel dat ik had toen ik de Hekserij ontdekte. Een "thuis" komen van na een lange lange zielsreis en het ontmoeten van je ware familie wat het nog hechter maakte. Ik vond ook dat er meer mee gedaan kon worden dan de jaarfeesten vieren en later buiten mijn eigen verwachting werd toch een clan opgericht. Hier leerde ik om in een groep te werken welke hele andere energetische aspecten met zich meebracht en als het ware meer bekrachtigd. Zo zie je dat je altijd in voortdurend proces bent in je ontwikkeling.

 ©Grainne